Tegenwoordig is airconditioning niet meer weg te denken

Gepubliceerd door DLH Store op

Tegenwoordig is airconditioning niet meer weg te denken en maken steeds meer bedrijven en particulieren gebruik van de voordelen van airconditioning.

Met een airco is het mogelijk om de lucht in je woning zowel te verkoelen als te verwarmen. Tevens zuivert de airco de lucht in de ruimte en onttrekt het vocht uit de lucht. Er kan dus gezegd worden dat een airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Ben je benieuwd hoe een airco werkt? De werking is vergelijkbaar met deze van je koelkast of diepvries. De warmte wordt onttrokken uit een ruimte en wordt afgevoerd naar buiten. De afgevoerde lucht wordt vervangen door de koele lucht die in de airco wordt aangemaakt. Bij het verwarmen van een ruimte werkt het precies andersom. De buitenunit stoot vervolgens de overtollige warmte of koelte uit in de buitenlucht. Huidige airconditioningsystemen kunnen ook wel warmtepompen genoemd worden.

De buitenunit van een airco is verantwoordelijk voor het aanmaken van gekoelde lucht die naar een bepaalde ruimte wordt gestuurd. Het koelvermogen van de airco of de buitenunit heeft ermee te maken hoeveel lucht de buitenunit kan koelen. Hoe meer lucht er gekoeld kan worden, hoe groter de ruimte kan zijn waarin de airco komt te hangen. De binnenunit van een airconditioning zorgt ervoor dat warme lucht van binnen wordt aangetrokken, en de koele lucht door de ruimte wordt bewogen.

Dankzij een afstandsbediening kan je zelf de temperatuur die je in de ruimte wilt instellen. De airco kan verkoelen tot 18 graden en verwarmen tot 28 graden. Het is echter aan te raden om de temperatuur niet meer dan 6 graden te laten afwijken van de buitentemperatuur.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *